Informatie over kinesiologie

Kinesiologie

Kinesiologie is een volledig manuele therapie, welke letterlijk “leer der beweging” betekent.

Denk eens aan een schaafwond. Het lichaam gaat aan de slag met deze schaafwond om de huid weer in optimale conditie te brengen. Na een paar dagen lijkt het alsof er nooit iets gebeurd is. Het lichaam heeft zichzelf hersteld!
Ieder lichaam doet dit van nature, maar soms is dit vermogen verstoord. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan.

Volgens de kinesiologie geeft het lichaam via spierspanning aan waar er een onbalans in het lichaam is. Door zachte druk uit te oefenen (spiertest), op bijvoorbeeld een arm, kan jouw lichaam aangeven waar er processen zijn vastgelopen, of waar het ondersteuning nodig heeft. Om deze vastgelopen processen weer vrij te maken, maak ik gebruik van acupressuur.

Acupressuur is een techniek, waarbij met de vingers zachte druk uitgeoefend kan worden op specifieke acupunctuurpunten op jouw lichaam. Acupunctuur en acupressuur maken beide gebruik van dezelfde specifieke punten op het lichaam. Het verschil tussen deze twee technieken is dat er bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes, die op specifieke punten in de huid worden geplaatst. Bij acupressuur worden geen naaldjes gebruikt, maar de handen en vingers van de behandelaar. Door de specifieke punten vast te houden of te masseren kan er weer beweging komen in vastgelopen processen.

Hierdoor krijgt jouw lichaam weer de mogelijkheid het zelfherstellend vermogen in te zetten.

Net als bij de schaafwond doet jouw lichaam de rest.